Профил на купувача Интерактивна карта ОПОС 3
Follow us

Събитие: Oткриване на нов Природозащитен туристически център „Сините камъни” – Сливен.

Май
19

              

На 19-ти май от 13,00 часа тържествено бе открит нов Природозащитен туристически център „Сините камъни” – Сливен.

На събитието присъстваха Изпълнителният директор на Агенция по горите, инж. Григор Гогов, кмета на Община Сливен, ген. Кольо Милев, народни представители, общински съветници, директори на дирекции към специализираните структури на министерствата, кметове на околопарковите села, директори на защитени територии, директори на училища, на културни институции в града, журналисти, граждани. Специален танцово-музикален поздрав отправиха децата от фолклорен танцов  ансамбъл „Тракийче” при Детски комплекс – Сливен . Гостите се наслаждаваха и на Пролетния танц на малките „пчелички и цветенца”, поднесен от балет „Барби”.  Учениците от ПГ по Хотелиерство и туризъм  в града се справиха отлично с кетъринговото обслужване на празненството.

Директорката на парка, г-жа Мустафова поздрави присъстващите с новата придобивка и отправи благодарности към всички служители на дирекцията за разработването  и изпълнението на проектната идея, на екипа на арх. Койнов, на фирмата-изпълнител „Монолит”  ООД, както и на всички подизпълнители. „Когато има условия и място, където младите хора да могат да осмислят природните закономерности и важността на съхраняването на биологичното разнообразие, нелеката ни задача да възпитаваме природощадящо поведение става по-лесна за решаване”. Красивият център бе осветен лично от Сливенски Митрополит Йоаникий, с тържествен водосвет.

Изграждането на сградата е една от дейностите по проект  “Устойчиво управление и устройство на природен парк “Сините камъни”, който се финансира от Кохезионния фонд на Европейския  съюз и от държавния бюджет на Република България чрез оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”

Новото сдание е разположено в центъра на града и е предназначено за Информационен център за посетители и административна част за нуждите на ДПП “Сините камъни”.  Разполага с приемна, където се предлагат туристически рекламни материали, със зала за интерпретация с 80 места, частично покрита тераса с изглед към „Сините камъни”, с възможности за провеждане на открити еко и арт-работилници.

Стойността на обекта е 899 000,00 лв.

IMG_5351 - CopyDSC_0214 - CopyIMG_5366IMG_5371IMG_5381IMG_5382IMG_5387IMG_5392 - CopyIMG_5393 - CopyIMG_5398 - Copy

DSC_0575IMG_5409
DSC_0689