Профил на купувача Интерактивна карта ОПОС 3
Follow us

Събитие: Kонкурс за детска рисунка на тема „Богатството на Природен парк Сините камъни”, организиран в рамките на проекта „Устойчиво управление и устройство на ПП Сините камъни, финансиран по Оперативна програма „Околна среда” на Европейския съюз”.

Kонкурс за детска рисунка на тема „Богатството на Природен парк Сините камъни”, организиран в рамките на проекта „Устойчиво управление и устройство на ПП Сините камъни, финансиран по Оперативна програма „Околна среда” на Европейския съюз”.
Дек
19

Природен парк „Сините камъни” награди млади художници

Книга по избор за талантливите млади художници на Сливен. Това бе изненадата за всяко отличено дете, участвало в конкурса за детска рисунка на тема „Богатството на Природен парк Сините камъни”, организиран в рамките на проекта „Устойчиво управление и устройство на ПП Сините камъни, финансиран по Оперативна програма „Околна среда” на Европейския съюз”.

50 картини на деца от 5 до 18 години, рисували красотите на Природен парк „Сините камъни”, бяха представени снощи в сградата на Детски комплекс – Сливен.

Нека бъдем отговорни към природата ни и да я пазим. Този призив отправи към участниците в изложбата, към техните родители и учители директорът на Природен парк „Сините камъни” Фатме Мустафова. Тя благодари на малките, талантливи деца от различни сливенски училища, на техните преподаватели и родители. Фатме Мустафова лично награди всеки от отличените участници в конкурса.

„Детски комплекс – Сливен грейна с красотата на Природен парк „Сините камъни”, видян с вашите очи”, заяви Георги Иванов, директор на комплекса. Той благодари на ръководството на парка, че е избрало именно Детски комплекс Сливен за съорганизатор на проявата.

Своите благодарности към децата отправи и художникът Мартин Маринов, който преподава изобразително изкуство в хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов”.Той призова учениците да обичат изкуството под всякаква форма, но да стоят далеч от кича.

Нели Арабаджиева от Природен парк „Сини камъни” пък беше перфектната водеща на тържеството.

Ето и победителите по възрастови групи.

Първа възрастова група

Първи места – Калоян Айранов, Ася Михайлова, Зина Неделчева.

Специална награда за Методи Вълканов

Втора възрастова група –

Първи места-  Ивет Недкова, Красимир Йорданов, Станиела Рускова, Анна Кънчева

Втори места за Златка Фиркова, Полина Русева

Трето място – Цветан Иванов, Бюбюл Йослова, Бонка Карагьозова

Специална награда  Теодора Калчева, Елена Стоянова, Габриела Ненчева, Даниел Стоянов, Мария – Сияна Чанкова, Мария Симеонова

Трета възрастова група

Първо място за Петя Милкова, Милен Милков, Михаела Асенова, Васил Папуров

Второ място Мехмед Мехмедов, Юри Дамянов, Борис Памуков, Зюмбюла Мирославова

Трето място – Мишо Михайлов