Профил на купувача Интерактивна карта ОПОС 3
Follow us

Събитие: Забавни игри-състезания, посветени на природния парк

Дек
19

В рамките на проект „Устойчиво управление и устройство на ПП Сините камъни”", вчера в Сливен се проведоха и забавни игри-състезания, посветени на природния парк. В игрите участваха децата от шестите класове от III ОУ “Д-р Иван Селимински”. Мероприятията се проведоха с подкрепата на преподавателя по физкултура и спорт в училището Гончо Стоянов, а наградният фонд бе осигурен от ПП “Сините камъни”.

Игрите, в които се включиха младите природолюбители от III-то ОУ в Сливен са интерактивен педагогически подход. Чрез него учениците съпреживяват по един забавен начин свързаността на всички елементи в глобалната екосистема.  Състезавайки се в екип, децата се учат и на по-голяма толерантност един към друг.

Докато имитират движението на различни видове животни, учениците се забавляват, но в същото време преживяват и осъзнават необходимостта да се отнасят с уважение към всички живи организми в околната среда.

Учениците от 6 „а” и 6 „б” клас на  III ОУ “Д-р Иван Селимински” участваха в пълноценни, изпълнени със спортна динамика часове по физическо възпитание. В същото време те се забавляваха, научиха нови неща, а най-прецизните получиха и награди – пъзели с природни картини, чрез които да задълбочат още повече своята прецизност и търпение.