Профил на купувача Интерактивна карта ОПОС 3
Follow us
News

Ученическо състезание “На Сините камъни” в местността Моллова кория 2016г.

Ученическо състезание “На Сините камъни” в местността Моллова кория 2016г.

На 05.11.2016 г. Дирекция Природен парк „Сините камъни“ към Изпълнителната агенция по горите проведе за шеста поредна година традиционното ученическо състезание “На Сините камъни” в местността Моллова кория.

Участниците бяха седмокласници и шестокласници от III ОУ “Д-р Ив. Селимински”  с ръководител Василена Желязкова, X ОУ “Йордан Йовков” с ръководител Марияна Тенева и VII ОУ “П. Хитов“ с ръководител Красимира Ганева. Децата премериха сили в пет игри с биологична насоченост. Изпитахме тяхната бързина, съобразителност и знания. Трябваше да разпознават защитени растения и животни, срещащи се на територията на парка. Подреждаха пъзели, редяхме хранителни вериги и откриваха свитъци на знанието. Игрите провокираха интереса на децата. Те се бориха усилено за успеха на своя отбор.

Трите училища се представиха равностойно. На първо място се класира отборът на III ОУ “Д-р Ив. Селимински” след оспорвани “дузпи” с класиралите са на второ място представители на VII ОУ “П. Хитов”, а почетното трето място бе за учениците от X ОУ “Йордан Йовков”, които бяха дебютанти в състезанието.

На всички участници  бяха връчени медал, грамота и малък подарък, както и плакет и фотоалбум за училището.

Благодарим на участниците за инициативността и се надяваме и занапред да запазят състезателния си дух и да се включват отново в наши мероприятия!

 

3

1

0 Коментара

Остави отговор