Профил на купувача Интерактивна карта ОПОС 3
Follow us
News

На гости в Природозащитен туристически център гр. Сливен

На гости в Природозащитен туристически център гр. Сливен

На 29.10.2014 г. Природозащитния туристически център към ДПП „Сините камъни“ посрещна гости от Детски комплекс гр. Сливен. Учениците са от различна възраст и са членове на клуб „Фитодизайн“ с ръководител Живка Георгиева, чести участници в наши конкурси и мероприятия.

Изнесохме им презентация на тема „Ендемични, редки, реликтни и защитени растения в Природен парк „Сините камъни“. Представихме им защитените видове от флората на парка, като ги запознахме с основни понятия като реликт, ендемит и др. Наблегнахме на основните заплахи, които стоят пред защитените видове и отрицателните  фактори, които водят до намаляване на популациите им. Разказахме им за дейностите, които се извършват по издирване, възстановяване и  поддържане на местните растителни видове, както и за мерките за опазването им.

За подарък им подарихме стикери и плакати с нашите защитени видове. Учениците останаха доволни от посещението си, научиха и запомниха нови и интересни за тях факти и проявиха желание да се включват в различни инициативи на парка по почистване и поддържане на архитектурните елементи и пътеките.

DSC_0434

DSC_0431

DSC_0426

DSC_0427

 

 

 

0 Коментара

Остави отговор