Профил на купувача Интерактивна карта ОПОС 3
Follow us
News

НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА ПРИРОДНИТЕ ПАРКОВЕ – 08.06.2013г.

НАЦИОНАЛЕН ДЕН НА ПРИРОДНИТЕ ПАРКОВЕ – 08.06.2013г.

 На 08.06.2013г. Денят на парковете премина като част от изпълнението на проект „Опазване и възстановяване на 11 типа природни местообитания край реки и влажни зони в 10 Натура 2000 места в Българските гори“LIFE08/NAT/BG/000281, осъществявани със съдействието на програма LIFE+ на Европейския съюз, както и  WWF  и GLOBUL .

Традиционно кампанията се подкрепя от изтъкнати личности от обществения живот на града, от света на изкуството, културата и медиите, които са символични посланици на природните паркове. Тази година посланици на Природен парк „Сините камъни” бяха кметът на гр. Сливен инж. Кольо Милев и г-ца Николина Янчева – актрисата от драматичен театър Стефан Киров.

            Сборен пункт за всички доброволци беше Информационно-Посетителския център на парка в началото на Хайдушката пътека. Изнесена беше беседа за защитените растения и животни, след което лично кметът на гр. Сливен инж. Кольо Милев изтегли печелившите имена на победителите в томболата. Наградите бяха осигурени от WWF  и GLOBUL.

            Въпреки променливото време над 100 доброволци се включиха в почистването на някои от най-често посещаваните туристически маршрути и кътове за отдих на територията на парка – маршрут долна лифтена станция – Халката, в м. Селището и около Тодоровото аязмо; в м. Равна река, около Детски кът „Кълвача” и около езерото на Карандила. Отново най-активни бяха учителите и учениците от някои сливенски училища – ХГ „Д. Дамянов”, ГПЗЕ, „З. Стоянов”, VI ОУ „Братя Миладинови”,ПМГ „Добри Чинтулов” и др.

            Дирекцията на Природен парк „Сините камъни” изказва своята благодарност на кмета на гр. Сливен инж. Кольо Милев, на г-ца Николина Янчева – актрисата от драматичен театър Стефан Киров и на всички участници, които отделиха време и сили да почистват по някои от най-обичаните и посещавани от сливналии места в планината.

           Събрани бяха 2200кг битови отпадъци!

            Надяваме се нуждата от подобни кампании да става все по-нищожна в бъдеще!

 

0 Коментара

Остави отговор