Профил на купувача Интерактивна карта ОПОС 3
Follow us
News

Малки и големи еколози на посещение в ДПП „Сините камъни“

Малки и големи еколози на посещение в ДПП „Сините камъни“

                 Все по-голям интерес предизвиква Природозащитния туристически център към ДПП „Сините камъни“. Малки и големи природолюбители все повече проявяват желание да ни посетят и да почерпят информация от нашите специалисти.

На 07. 11. 2014 г. малките  еколози от подготвителна група към Целодневна детска градина „Зорница“ пристъпиха за първи път нашия праг. Изнесохме им презентация за „Животните в парка“, като голям интерес събудиха земноводните и влечугите. Децата разгледаха с любопитство  коруба на костенурка и съблекло на голям стрелец. Впечатление им направи всеки един кът от залата, фотос и макет и се снимаха с удоволствие до красивото ни пано.

Поставихме началото на съвместната ни работа и с ученици от 2 клас от XI СОУ „К. Константинов” гр. Сливен с ръководител Виктория Стойнова. Децата са членове в клуб „Светът около мен“ по проект УСПЕХ. Тематичния урок е първият от запланувания годишен график, утвърден от училището и съгласуван с парковата дирекция.

Представихме пред учениците презентация на тема „Поведение на туристите сред природата“. Запознахме ги с основните правила при разходка в гората, необходимите вещи, които трябва да подготвят в раницата си за прехода и какви са основните забрани, които да спазват. Разказахме им за видовете маркировки и как да се ориентират по тях.  Представихме им част от мероприятията, които организира парковата дирекция съвместно с ученици и с какво могат те да участват. Децата бяха много ентусиазирани и проявиха голямо желание да се включат в различни наши инициативи.

Решиха с голямо удоволствие и в надпревара няколко кръстословици с биологична насоченост, подготвени от нас и научиха нови за тях факти. За следващото си посещение пожелаха да изработват различни сувенири от природни материали и да им разкажем повече за животинския и растителния свят.

IMG_6477

IMG_6479

IMG_6480

 IMG_6483

IMG_6484

IMG_6485

IMG_6486

IMG_6487

IMG_6491

IMG_6493

IMG_6494

IMG_6497

IMG_6461

IMG_6462

IMG_6466

IMG_6470

IMG_6472

IMG_6474

IMG_6475

 

0 Коментара

Остави отговор